Kernefortælling, vision og mission

Kernefortælling

Jascha Fonden er skabt af et godt hjerte. Kimen til Jascha Fondens etablering skal findes i et mindre lokalsamfund, hvor stifteren levede med sin mand og datter det meste af sit voksne liv. Hun ønskede at hjælpe, hvor hun kunne – både med nødvendigheder, men også til det, der giver et ekstra lille smil på læben – ”flødeskummen”. Hendes datter voksede op med denne medmenneskelige tilgang til livet, og da fonden blev stiftet i 1992, var hun et selvskrevet medlem af bestyrelsen. I 2002 blev hun formand og efter 21 år på posten var det tid til at give stafetten videre til et af stifterens børnebørn. Den dygtige bestyrelse sørger for at videreføre stifterens værdier og tilpasse dem nye tider – uden at glemme den personlige tilgang til hver enkelt ansøgning, som er et helt essentielt værdigrundlag for Jascha Fonden.

Med tiden er det lille lokalsamfund blevet til hele Danmark og flødeskum er i højere grad blevet til nødvendighed. Men visionen om at bidrage til livskvalitet og livsglæde samt være i det rum, hvor hjælpen mangler, og andre ikke har mulighed for at nå eller se, er et kendetegn, som Jascha Fonden blev født med – og som aldrig vil forgå.

Jascha Fonden har gennem årene ydet hjælp til mange forskelligartede projekter, og har altid arbejdet ud fra devisen om, at så mange som muligt skal have glæde af bevillingerne. Derfor anvendes fondens midler til at støtte institutioner og foreninger, forskningsprojekter og privatpersoner, der alle har det til fælles at bringe værdighed, livsglæde og -kvalitet ind i modtagernes liv.

Jascha Fonden bilder sig ikke ind at være hele løsningen, men håber at kunne være en del af den, og være med til at give det lille skub, der nogle gange skal til for at lave en forandring. Fondens fundats er bevidst formuleret bredt, med tanke på at have mulighed for at hjælpe netop de mennesker, der har brug for det i lige netop den situation de måtte befinde sig i.

Størrelsen af fonden, der ligger cirka midt i det danske fondslandskab med et lille sekretariat, gør det samtidig nemt at være tæt på og følge de strømninger der ses i samfundet og hjælpe der, hvor der er mest brug for det. Jascha Fonden er hverken for stor eller for lille til at gøre det der er nødvendigt, og bredden gør os i stand til at favne og opdage oversete projekter og formål.

Jascha Fonden kan og ønsker at være med i de store projekter, og vi kan og vil også være med i den enkeltes liv. Lige der, hvor vi kan være med til at gøre den forskel, som bidrager til livsglæden og livskvaliteten for det enkelte menneske.

Vision og mission

Jascha Fonden ønsker at gøre en forskel i menneskers liv ved at bidrage til livsglæde og livskvalitet.

Vi vil være der, hvor der er mest brug for det. Vi favner upolitisk oversete projekter og eksistenser og bidrager til, at alle mennesker ses i livet og får mulighed for at udleve deres fulde potentiale. Vi støtter respektfulde og inkluderende fællesskaber, der binder mennesker sammen i udviklende og tryghedsskabende oplevelser. Fællesskaber som griber mennesker – uanset hvilke udfordringer livet har tildelt dem. Jascha Fonden ønsker at støtte op om et bæredygtigt samfund og støtter der hvor behovet er størst.